Jauh terdampar

by - Monday, October 12, 2015

Assalamualaikum ... Hi !




Jauh berlari
Jauh mengejar mimpi
Jauh mendaki
Jauh mengejar mimpi yang tak pasti


Tekun meniti perihal duniawi
Tanpa ku sedar jauh ku dari Ilahi

#TheAienalMardhia

Al maklum lah , terjebak dalam dunia #-tag 
Twitter menguasai diri :)


When i was busy distracted myself do something ,
this feeling poke me without mercy .

I'm glad to have Fathin Nabilah Farid as my friend...
Membebel bagi nasihat sepenuh hati tanpa jemu.
Kalau jumpa pun akan ada sesi rohani..

Kawan macam ni , satu dalam seribu !

Syukur !

Back to the topic. Tengah khusyuk buat kerja. Internet suddenly lost connection.
Main dengan phone & terfikir "Mana pergi apps waktu solat aku ?"
Sendiri sedar. Lupa nak install balik apps ni rupanya. 

Meraba tangan pergi Apps Store ! Tadaaaa ! I saw tons of it *mata berkelip rambang*


untuk esok !

today !

nampak tu ? warna menarik . siap ada info waktu haram untuk solat lagi tu.
untuk tahajjud semua ada. excited tengok .

Yang best sekali , siap ada STARTED & TIME REMAINING !!!!

Sila menggelabah kalau tengok Time Remaining & diri masih belum solat.

Apa yang pasti , aku rasa hanyut. Semenjak alpa dunia luar, waktu haram solat pun
kita ambil endah tak endah . Tadi tanya budak satu pejabat pasal waktu haram solat.
Dia sengih sambil cakap "sejak tak duduk asrama ni rasa lalai sangat kak. puasa sunat pun 
macam asyik lupa."

Aku pun angguk kepala sebab apa dia cakap tu betul. Aku rasa benda yang sama.

Nah ! Ini waktu yang diharamkan menunaikan solat ye :- 

1)     Sesudah menunaikan Solat Fardhu Subuh sehingga terbit matahari.
2)     Semasa terbit matahari sehingga ia meninggi kadar setombak.
3)     Ketika matahari tegak di atas kepala sehingga ia condong ke barat.
4)     Selepas menunaikan Solat Fardhu Asar sehingga terbenam matahari.
5)     Semasa matahari hampir terbenam sehingga tenggelam seluruh bulatan

:(

Lalai sangat. Sedap sangat hidup kat roda dunia ni. 

Sedar pun sekejap sekejap.
Bak kata Fathin , " Yang , nak istiqamah tu yang menjadi hal. Niat ada bagus. Kena kuat. Dugaan datang. Keep positive"

Tu antara ayat Fathin dekat aku . *angguk kepala lagi sekali*


Sekian , 

Siapa yang tak ada apps solat , sila download apps tu sebab menarik ! 
Sila tertarik dengan Apps yang menarik ini ye *Azan Pro* (nama dia)










You May Also Like

1 cotcet