salam jumaat

by - Friday, November 28, 2014

assalamualaikum ! hello there


ada soalan yang dok menari dekat otak aku. pernah tak korang terfikir pasal life & diri. rasa diri amat rendah . rasa sangat sangat kecil. 

masa dok sedap drive . aku punya mood nasyid datang menerjah. 

"ku merintih, aku menangis
ku meratap , aku mengharap
ku meminta dihidupkan semula
agar dapat kembali ke dunia nyata.

perjalanan roh ku,
melengkapi sebuah kembara,
singgah di rahim bonda, 
sebelum menjejak ke dunia,
menanti di Barzakh,
sebelum berangkat ke Mahsyar,
diperhitung amalan, 
penentu Syurga atau sebaliknya.

Tanah yang basah berwarna merah,
semerah mawar dan juga rindu,
7 langkah pun baru berlalu,
seusai talkin bernada syahdu,
tenang dan damai dipusaraku,
nisan batu menjadi tugu,
namun tak siapa pun tahu resah penantianku 

tebangkitnya aku,
dari sebuah kematian,
seakan ku dengari,
tangis mereka yang ku tinggalkan
kehidupan di sini, bukan suatu khayalan
tetapi ia sebenar kejadian

kembali oh kembali,
kembali lah ke dalam diri,
sendirian sendiri,
sendiri bertemankan sepi,
Hanya kain putih membaluti tubuhku
terbujur dan kaku 
jasad di dalam keranda kayu

Ajal yang datang dibuka pintu
tiada siapa yang memberi tahu 
tiada siapa pun dapat hindari
tiada siapa yang terkecuali
lemah jemari nafas terhenti 
tidak tergambar sakitnya mati
cukup sekali jasadku untuk mengulangi

jantung berdenyut kencang 
menantikan malaikat datang
menggigil ketakutan gelap pekat dipandangan
selama jni diceritakan 
kini aku merasakan 
di alam Barzakh jasad dikebumikan"

-menanti di Barzakh- 


tu la lagu yang aku dok dengar sampai tangkap feeling . terfikir . ya Allah . banyak nya dosa aku. 

ajal tu kita tak tahu bila dan di mana . tu sebenarnya. 

macam dalam cerita hindustan aku tengok semalam. dia cakap kan . anggap hari yang kau hidup harini merupakan hari terakhir kau. mesti kau akan buat yang terbaik. haaaa. aku rasa konsep tu bagus ;) 

siapa yang pernah dengar lagu tu tp tak feeling or tak faham. aku tak tau nak cakap macam mana. cuma faham faham kan lah maksud nya ye. 

lagu ni deep. dari zaman sekolah sampai la sekarang aku suka.







view setiap hari den ke kerja ;)

















p/s : ibu, sorry sebab ain main phone untuk amek view tu. (ibu pesan jangan pgg fon ms drive)

You May Also Like

3 cotcet